Reisverslag oktober 2016

14 oktober tot en met 22 oktober 2016.


Het was voor ons een bijzondere reis. Een reis met een “klein zwart randje”. Want het was het laatste grote hulptransport dat we hebben kunnen doen. De reden is niet dat we er genoeg van hebben, maar een heel belangrijke oorzaak is gelegen in het feit dat we onze plek in de opslagloods kwijt raken per 1 november a.s. We hebben vele jaren kosteloos al onze goederen mogen opslaan en van alle faciliteiten gebruik kunnen maken (en dat is heel bijzonder), maar nu heeft men een veel kleinere opslag die men geheel zelf nodig heeft. Overigens gaan we wel door met de financiële ondersteuning van het kindertehuis en het is ook de bedoeling dat we volgend jaar nog weer voedsel gaan inzamelen.

Maar helaas dus geen ruimte meer voor kleding, meubels etc etc. Vol enthousiasme hebben we woensdag 12 oktober deze laatste trailer weer tot het laatste gaatje vol gemaakt en vrijdag 14 oktober zijn we vertrokken. Bent u nieuwsgierig wat er allemaal is meegegaan, welnu ga er maar voor zitten. Naast 3500 kg voedsel en 2000 kg HAK groente gingen er meer dan 500 bananendozen kleding en ca 150 zakken met jassen en dekens mee. Verder een fiets, een flink aantal koelkasten, diepvriezers, wasmachines, meubilair, huishoudelijke materialen, een gigantische hoeveelheid wasmiddelen, shampoo en doucheschuim en 8 scootmobiels. Voor 't naaiatelier in Arad hebben we weer een aantal naaimachines meegenomen. Een grote hoeveelheid bloembollen, groentezaden en 150 kg pootaardappelen konden we ook weer meenemen. Tot slot was er voor de kraamkliniek in Tirgu Mures een grote hoeveelheid potjes babyvoeding (meer dan 500 stuks), die we in 2 zondagen in de kerk hebben ingezameld.

Zaterdagmiddag kwam de vrachtauto aan in Sebis en we hebben 's avonds het gedeelte voor Sebis nog uitgeladen.(ca 2/3 deel van de trailer).
De zondag is de vrachtauto blijven staan en zijn we met elkaar naar Arad geweest. Daar is sinds enige tijd ons kindertehuis gevestigd.(Er zijn nu 11 kinderen) Deze locatie hebben we enige tijd geleden al met een aantal mensen vanuit de kerk geschilderd en van cv-radiatoren voorzien.

Zondagmiddag zijn we in Sebis naar de kerk geweest waar deze zondag weer de oogstdankdienst werd gehouden. Dit is altijd. een leuke kerkdienst met veel declamatie, zang en een korte preek.
Maandag zijn we weer in de auto gestapt en doorgereden naar Blaj (dat is zo’n kleine 250km) verder het land in waar de resterende hulpgoederen zijn uitgeladen.
De vrachtauto ging weer terug op dinsdagmorgen en wij gingen die dag naar Tirgu Mures waar we in de kraamkliniek veel blijde gezichten zagen. Men was zeer onder de indruk van de enorme hoeveelheid potjes babyvoeding. Maar ook de grote hoeveelheid waspoeder en niet te vergeten de zelfgemaakte kleertjes waren zeer welkom.(een mevrouw uit Genemuiden maakt altijd enorme hoeveelheden babykleertjes in heel kleine maten en een mevrouw uit Zwolle heeft de hele zomer zitten breien met allemaal kleine truitjes, vestjes en jasjes) Toen we donderdag weer terug gingen naar Sebis hebben we nog een aantal scootmobiels af mogen leveren bij een aantal gehandicapte mensen. Wat is het fijn als je dan ziet dat men door een scootmobiel weer wat meer bewegingsvrijheid kan krijgen. Het is toch wel erg bijzonder dat dit bedrijf uit Nunspeet ons steeds weer gratis een aantal scootmobiels beschikbaar stelt.

Al met al kijken we terug op een fijne reis. We zijn dankbaar dat we weer bewaard zijn gebleven onderweg en dat we weer veilig terug mochten komen. Bovenal danken we God dat Hij ons de kracht en de energie heeft gegeven om dit al deze jaren te kunnen doen. (we zijn nu inmiddels 25 jaar onderweg met de hulpverlening) We gaan nu dus duidelijk minderen, maar nog niet helemaal stoppen.

We hopen dat we volgend jaar toch nog weer voedsel kunnen brengen. Want er zijn nog velen die het hard nodig hebben. Met name de oudere generatie en de zieken hebben het erg zwaar. Allen die ons altijd hebben geholpen met de voedselinzamelingen, het inpakken van de kleding, of op andere manieren, ALLEN HARTELIJK DANK Misschien doen we volgend jaar nog een keer een beroep op u.

Henk de Breij Voor dit transport is een fotoalbum samengesteld. Klik hier voor deze foto's.

[terug]