Reisverslag oktober 2014

11 oktober tot en met 19 oktober 2014


We hebben opnieuw weer veel hulpgoederen mogen inzamelen en op woensdag 8 oktober werd onze trailer met oplegger weer geladen met maar liefst zo'n 18 ton aan hulpgoederen.
Het ging deze keer om o.a. ca 350 bananendozen/zakken kleding, ca 5.300 kg houdbaar voedsel, 4.000 kg HAK groente, 4 scootmobiels en verder vrij veel meubels, een grote hoeveelheid pc's, een aantal wasmachines,fietsen, een orgel, fysiotherapie materialen, 150 kg pootaardappelen, 17 kg groentezaden,enkele balen met tulpenbollen, een cultivator voor ons landbouwproject en een grote hoeveelheid Brufen siroop (pijnstillers) speciaal voor kinderen Het is en blijft indrukwekkend om te zien wat allemaal in een trailer kan worden weggestouwd.

Op zaterdag 11 oktober zijn we vertrokken en gelijktijdig ging ook ons vaste transportbedrijf weer op pad. Zondagmiddag kwamen we aan in Sebis in West- Roemenië. (onze eerste losplaats). Ook de trailer arriveerde keurig op tijd.

foto oogstdankdienst
Oogstdankdienst in Sebis

We zijn met elkaar zondagavond naar de Baptistenkerk gegaan, waar we de oogstdankdienst mochten meemaken.
Na afloop van de kerkdienst kwam een flink ploegje mensen om de vrachtauto nog te lossen. We hebben het grootste deel van de trailer in Sebis gelost.

Het voedsel dat in de winkels is ingezameld krijgt verschillende bestemmingen. Naast een deel dat naar ons kindertehuis gaat (dat voor een deel financieel van ons afhankelijk is), gaat ook een deel naar onze beide locaties voor gehandicapte ouderen.
Uiteraard worden de gezinnen die echt onder de armoedegrens leven niet vergeten. Dat zijn veelal ouderen die zelfstandig wonen, maar slechts een minimaal pensioentje hebben.
Dat is echt de generatie die het heel moeilijk heeft.

Maandagmorgen zijn we weer door gegaan naar onze 2e losplaats BLAJ (Centraal Roemenië), waar de rest van onze hulpgoederen werd gelost.

Dinsdag zijn we met een flinke aanhanger vol naar Tirgu Mures geweest naar de kliniek voor Neonatologie. Daar hebben we 15 bananendozen babykleding, dekentjes en een wasmachine gebracht.

Er zijn wat ontwikkelingen te melden over ons kindertehuis en de tehuizen voor gehandicapten.
Er waren de afgelopen maanden veel zorgen over nieuwe regelgeving in Roemenie, waardoor er veel onzekerheid was over het al dan niet voortbestaan van de tehuizen voor gehandicapten in de huidige vorm en voor ons kindertehuis.
Maar we zijn vreselijk blij en dankbaar dat we uiteindelijk toch aan de nieuwe eisen hebben kunnen hebben voldoen, waardoor alles toch door kan gaan met dien verstande dat het maximum aantal gehandicapten dat mag worden gehuisvest waarschijnlijk zal worden verlaagd van 35 naar 25 personen.
Daar staat tegenover dat het aantal kinderen in ons kindertehuis wordt uitgebreid van 13 op dit moment naar vermoedelijk 17 in de komende maanden. Ik kan u verzekeren dat het een hele opluchting is.

Inmiddels zijn we weer thuis op ons eigen plekje,
We kijken dankbaar terug op een fijne en ontspannen reis.
Dankbaar ook dat we opnieuw weer veilig mochten thuiskomen.


Mocht u ons werk financieel willen ondersteunen dan zijn we u daarvoor heel erg dankbaar, want we zijn volledig afhankelijk van giften van derden.
Ons rekeningnummer is: NL45 INGB 0691 7571 35
(tnv. Stichting Ro-Charis)

Heeft u nog vragen naar aanleiding van dit verslag belt u dan gerust.

Henk de Breij
Tel. Nr. 06-45200352

Voor dit transport is een fotoalbum samengesteld. Klik hier voor deze foto's.

[terug]