Reisverslag april 2015

17 april tot en met 26 april 2015


Het jaar 2015 is voor ons wel een bijzonder jaar. Want in 1990 (25 jaar geleden dus) is het allemaal begonnen. Op heel kleine schaal met het zenden van in totaal 60 voedselpakketten van 5 kg. In de loop van deze jaren is het steeds uitgebreid en als we kijken naar alles wat we nu weer mochten meenemen dan blijven we versteld staan.

Want ondanks het gemis deze keer van melkpoeder en voedingssupplementen was de trailer toch weer nagenoeg vol met onder a ndere: 250 ban.ds kleding; ca 100 zakken met jassen en dekens; 4 scootmobiels; maar liefst 5000 kg! (houdbaar) voedsel; ruim 6000 kg! potjes met HAK groente; ca 30 complete computersystemen; huishoudelijke goederen; een flink aantal 1-pers. bedden en nog wat meubels.

Veel hebben we deze keer gesproken over de noodzaak van het nog steeds brengen van deze goederen. Helaas is de noodzaak er nog steeds. Er zijn nog veel gezinnen die onder de armoedegrens leven en ook voor het kindertehuis en onze gehandicapte ouderen is nog steeds hulp hard nodig. Om u een idee te geven waar het voedsel en de kleding naar toe gaan,geef ik u hieronder een (heel beknopt) overzichtje.
  • Een deel van onze voedsel- en kledinghulp gaat ondermeer naar Zuid-Roemenie (waar totaal nog geen hulp van buitenaf komt.)
  • Een deel wordt gebruikt voor onze beide tehuizen van de gehandicapte ouderen en ons kindertehuis.
  • Een deel van de voedsel- en kledinghulp gaat naar geselecteerde gezinnen rondom Sebis en Blaj. Dit zijn vooral ouderen en zieken. Een aantal van hen krijgt ook een pakket die is gemaakt door privé gezinnen in ons land.

We zijn deze keer weer eens mee geweest met het rondbrengen van pakketten naar deze meest arme gezinnen in en rond Sebis. Ik kan u vertellen dat ik het opnieuw als zeer emotioneel heb ervaren. Het is schokkend om te constateren hoe mensen in de huidige tijd (2015) rond moeten komen. Wat word je dan weer met de neus op de feiten gedrukt. Wat hebben we het in ons land dan toch goed(ondanks het feit dat veel mensen het hier ook moeilijk hebben, is dit niet te vergelijken met de situatie daar).

Tegen de mensen die ons kindertehuis financieel ondersteunen dmv een maandelijkse of incidentele gift wil ik zeggen dat we ook over de financiën hebben gesproken die noodzakelijk zijn voor het kunnen functioneren van het kindertehuis. Ondanks een kleine (minimale) tegemoetkoming van de overheid, is gebleken dat het kindertehuis alleen kan blijven bestaan dankzij de hulp van buitenaf. DUS VAN U!
Als er geen hulp van buitenaf zou zijn, was er geen mogelijkheid om door te gaan. Je vraagt je af hoe dit kan in de EU! Maar helaas het is de rauwe realiteit.

We zijn dankbaar:
  • voor de mensen die ons kindertehuis financieel ondersteunen.
  • dat er steeds weer opnieuw voldoende financiën binnenkomen om de transporten te kunnen betalen.
  • dat we de mogelijkheid en de gezondheid hebben om de hulp te geven.
  • voor de winkeliers die ons steeds weer de mogelijkheid geven om de goederen in te zamelen en voor de mensen die bij de inzameling helpen.
  • voor de gratis(!) opslag van onze goederen die we inzamelen, want zonder deze opslag zouden we de hulp niet kunnen geven.
Heeft u nog vragen naar aanleiding van dit verslag belt u dan gerust.

Henk de Breij
Tel. Nr. 06-45200352

Voor dit transport is een fotoalbum samengesteld. Klik hier voor deze foto's.

[terug]